ua en ru

У МЕРТ очікують, що додаткові торговельні преференції ЄС набудуть чинності 1 жовтня

У МЕРТ очікують, що додаткові торговельні преференції ЄС набудуть чинності 1 жовтня Фото: Наталія Микольська (facebook.com/Tianxia.Link)

Тарифні квоти на зернові будуть відкриті з 1 січня 2018

Європейський парламент підписав рішення про надання Україні додаткових торговельних преференцій, яка вступить в силу 1 жовтня 2017. Про це повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торговельний представник України Наталія Микольська Facebook.

"Ми очікуємо, що відповідний законодавчий акт буде опубліковано в кінці вересня, а набере чинності він з 1 жовтня 2017 року", - повідомила Микольська.

За її даними, тарифні квоти на зернові будуть відкриті з 1 січня 2018 року, оскільки їх застосування потребує прийняття окремого імплементаційного регламенту Європейською комісією.

"Підписаний регламент надає додаткові нульові тарифні квоти для українського меду - 2,5 тис. т, кукурудзи та борошна з неї - 650 тис. т, ячменю і борошна з нього - 350 тис. т, пшениці і борошна - 65 тис. т", - написала заступник міністра.

Крім того, за словами Микольська, додається квота на ячмінну крупу - 7,8 тис. т, овес - 4 тис. т, а також на оброблені томати - 3 тис. т і виноградний сік - 500 т.

Зазначено, що преференції будуть введені на строк до трьох років, як додаток до Угоди про поглиблену і всеохоплюючу зону вільної торгівлі.

Нагадаємо, раніше Рада Європейського союзу підтримавведення тимчасових торгових преференцій для України.