ua en ru

МЕРТ очікує оприлюднення фінзвітності ще частиною держпідприємств до осені

МЕРТ очікує оприлюднення фінзвітності ще частиною держпідприємств до осені Фото: Юлія Ковалів

Зараз 18 держкомпаній в процесі аудиту

Міністерство економічного розвитку і торгівлі чекає оприлюднення ще частиною державних підприємств фінансової звітності до кінця літа. Про це сьогодні в ході брифінгу повідомила перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Юлія Ковалів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо говорити про аудит (фінансовий), то ми бачимо, що вже з топ-50 найбільших державних компаній, які повинні проводити незалежний аудит із залученням найбільших міжнародних аудиторських компаній, 14 вже провели його і оприлюднили", - сказала вона.

Ще 18 компаній, за її словами, в процесі аудиту.

"Це ті компанії, які жодного разу не проводили нормального аудиту за міжнародними стандартами... Ми очікуємо, що до кінця серпня ці 18 компаній оприлюднять аудиторський висновок і свою фінансову звітність на сайтах", - підкреслила Ковалів.


Крім того, як зазначила заступник міністра, є ще 11 компаній, які не проводили відповідний аудит.

"Частина з них вже практично не працює або на стадії ліквідації, а частина відверто саботує цей процес", - сказала Ковалів.

В контексті цього заступник міністра зазначила, що відомство очікує запуску проведення аудиту або ж будуть застосовані відповідні заходи до керівництва саботуючих підприємств.

Нагадаємо, МЕРТ розраховує завершити формування наглядових рад ще 15 держпідприємств до кінця 2016 року.