ua en ru

Топ-100 держкомпаній за 9 місяців 2016 року одержали 40 млрд гривень прибутку

Топ-100 держкомпаній за 9 місяців 2016 року одержали 40 млрд гривень прибутку Фото: Міністерство економічного розвитку і торгівлі України (колаж РБК-Україна)

Найбільші активи портфеля сконцентровані в нафтогазовому секторі, транспорт та електроенергетиці

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) оприлюднило звіт про діяльності 100 найбільших державних підприємств за січень - вересень 2016 року. Про це повідомляє прес-служба міністерства.

Повідомляється, що за 9 місяців 2016 структура портфеля ТОП-100 державних компаній у порівнянні з аналогічним періодом 2015 року не змінилася.

Зазначено, що найбільші активи портфеля сконцентровані в нафтогазовому секторі (НАК "Нафтогаз України"), транспорті (ПАТ "Укрзалізниця") та електроенергетиці (ДП НАЕК "Енергоатом").

"Всі сектори портфеля, виключаючи хімічну і вугільну промисловості, продемонстрували позитивну динаміку чистого доходу", - йдеться в повідомленні.

За даними МЕРТ, за 9 місяців 2016 року портфель отримав прибуток в 40 млрд гривень, тоді як відповідний період попереднього року компанії, що входять в портфель ТОП-100 закінчили з прибутком 2 млрд гривень.

Зростання показника чистого прибутку портфеля ТОП-100 обумовлений зростанням чистого прибутку в нафтогазовому та енергетичному секторах.

Так, у нафтогазовій галузі він склав 25,5 млрд гривень, що майже в 120 разів більше результат аналогічного періоду минулого року.

Істотне зростання фінансових показників зафіксовано серед підприємств транспортної галузі. Зокрема, ВАТ "ДАК "Автомобільні дороги України" підвищило свій фінансовий результат майже в 60 разів, а ДП "Міжнародний аеропорт Бориспіль" в 2 рази-до 1 млрд гривень порівняно з аналогічним періодом 2015 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі розповіли, на які проекти йшла міжнародна технічна допомога в останні три роки.