ua en ru

МЕРТ ініціює скорочення списку держпідприємств, що не підлягають приватизації

МЕРТ ініціює скорочення списку держпідприємств, що не підлягають приватизації Фото: заступник голови МЕРТ Юлія Ковалів розповіла про ініціативи відомства

Мінекономіки пропонує вдвічі скоротити цей перелік

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України ініціює скорочення переліку підприємств, що не підлягають приватизації. Про це повідомила замглави МЕРТ Юлія Ковалів на засіданні Кабінету міністрів, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогоднішній день в законі про об'єкти, які не підлягають приватизації, 1478 підприємств знаходяться в списку. З них 497 або 34% вже ліквідовані, тобто таких підприємств вже не існує, а в переліку підприємств вони є. Тому нами розроблений законопроект, щоб скоротити перелік об'єктів, які не підлягають приватизації", - повідомила Ковалів.


Вона також зазначила, що МЕРТ пропонує скоротити цей перелік до 705 підприємств.

"З 17 найбільших підприємств, які показали прибуток у 2015 році на 2,5 млрд гривень, тільки 10 з цих підприємств знаходиться в списку на приватизацію", - додала Ковалів.

За її словами, можливість приватизації ряду підприємств дозволить залучити інвестиції через продаж на відкритому аукціоні та фондових торгах.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко запропонував Японії взяти участь у приватизації в Україні.