ua en ru

Всі заходи плану з розмінування Балаклії виконані в повному обсязі, - ДСНС

Всі заходи плану з розмінування Балаклії виконані в повному обсязі, - ДСНС Фото: Микола Чечоткін

ДСНС забезпечуватиме постійний моніторинг Балаклії

Всі заходи плану з розмінування Балаклії (Харківська область), виконані в повному обсязі, небезпека з територій, які були забруднені вибухонебезпечними предметами, повністю знята. Про це заявив голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін, повідомляє прес-служба ДСНС.

Як зазначається, сьогодні Балаклію відвідали віце-прем’єр-міністр України, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, голова ДСНС Микола Чечоткін та голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична, які прийняли акт виконаних робіт з очищення території Балаклії та прилеглих населених пунктів від боєприпасів.

“На сьогодні всі заходи плану виконані в повному обсязі і з впевненістю можна сказати, що небезпека з територій, які були забруднені вибухонебезпечними предметами повністю знята”, - повідомив Чечоткін.

Як зазначається, ДСНС забезпечуватиме постійний моніторинг за станом очищеної території Балаклії, а також здійснюватиме супровід у 2017 році сільськогосподарських робіт на територіях, які були забруднені вибухонебезпечними предметами внаслідок виникнення надзвичайної ситуації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Балаклії вже вилучили 28 тисяч вибухонебезпечних предметів.