ua en ru

Меркель виступила за продовження діалогу з РФ при збереженні санкцій

Канцлер Німеччини Ангела Меркель у своєму виступі в німецькому парламенті 16 жовтня заявила, що санкції проти Росії були необхідні, але не виключила діалог з Москвою.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель у своєму виступі в німецькому парламенті 16 жовтня заявила, що санкції проти Росії були необхідні, але не виключила діалог з Москвою. Про це повідомляє Reuters.

Виступаючи перед самітом "Азія-Європа" в Мілані, де, як очікується, Меркель і інші європейські лідери зустрінуться з Президентом Росії Володимиром Путіним вперше за кілька місяців, лідер Німеччини охарактеризувала ситуацію в Україні як "дуже складну".

У своєму виступі канцлер також заявила, що криза євро ще не вирішене, і підкреслила необхідність для членів блоку з єдиною валютою, що необхідно дотримуватися бюджетних правил для забезпечення сталого зростання.

Зазначимо, 16-17 жовтня в Мілані (Італія) проходить саміт ASEM (Asia-Europe Meeting), в якому, як очікується. Візьмуть участь 50 глави держав і урядів, а також голови Європейської ради Херман ван Ромпей та Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу і генсек АСЕАН Сурін Пітсуван.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в рамках міланського саміту 17 жовтня відбудеться зустріч Президента Росії володимира путіна з Президентом України Петром Порошенком.