ua en ru

Меркель виступає за швидке ухвалення нових санкцій проти РФ

Канцлер Німеччини Ангела Меркель наполягає на швидкому прийнятті Євросоюзом економічних санкцій проти Росії. Оскільки Москва не проявила жодної зацікавленості в повномасштабному розслідуванні катастрофи малайзійського авіалайнера і стабілізації становища у країні, канцлер вважає за необхідне негайно прийняти відповідне рішення. Про це заявив сьогодні заступник офіційного представника уряду Георг Штрайтер, передає Deutsche Welle.

На думку канцлера, все ще є проблеми з виявленням тіл загиблих і з доступом міжнародних експертів до місця аварії. Крім того, за словами Штрайтера, Росія надає недостатньо стримувального впливу на збройні проросійські угруповання, якими найчастіше керують співробітники російських спецслужб.

"Тому Меркель підтримує прийняті напередодні рішення міністрів закордонних справ країн ЄС про посилення тону щодо Москви і розширення санкцій", - йдеться в повідомленні.

Ще різкіше висловилася представниця Міністерства закордонних справ у Берліні, яка заявила: "Росія поки багато обіцяла і нічого не зробила. Тепер досить", - передає агентство DPA.