ua en ru

Меркель: результатом коаліційних переговорів в Німеччині стане "стабільний уряд"

Меркель: результатом коаліційних переговорів в Німеччині стане "стабільний уряд" Фото: Ангела Меркель (flickr.com/worldeconomicforum)

Меркель заявила, що коаліційні переговори в Німеччині були "гідними"

Результатом коаліційних переговорів в Німеччині стане "гарний і стабільний уряд". Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель, повідомляє dpa.

"Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що коаліційні переговори тривалістю 24 години були "гідними" і призведуть до "гарного і стабільного уряду", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Німеччині представники Соціал-демократичної партії Німеччини, Християнсько-демократичного союзу (ХДС) і Християнсько-соціального союзу (ХСС) погодили коаліційну угоду.

Зокрема, відповідно до домовленості, досягнутої в ході коаліційних переговорів в Німеччині, новим главою Міністерства закордонних справ (МЗС) країни стане глава Соціал-демократичної партії Німеччини Мартін Шульц.

На даний момент міністром закордонних справ Німеччини є Зігмар Габріель, він також входить в "нормандську четвірку" (Україна, Німеччина, Франція, Росія) глав МЗС з питання вирішення ситуації в Україні.