ua en ru

Меркель розкритикувала політику адміністрації США напередодні саміту G20

Меркель розкритикувала політику адміністрації США напередодні саміту G20 Фото: Меркель різко розкритикувала політику США при Трампі ( flickr.com/whitehouse)

За її словами, політика США базується на встановленні "переможців і переможених", а не на досягнення співробітництва

Канцлер Німеччини Ангела Меркель різко розкритикувала політику США при президенті Дональда Трампа за два дні до зустрічі на саміті G20. Про це повідомляє Reuters.

"Хоча ми розглядаємо можливості співпраці, щоб принести користь всім, глобалізація розглядається американською адміністрацією скоріше як процес, який не пов'язаний з безпрограшною ситуацією, а з встановленням "переможців і переможених", - сказала Меркель.

Також канцлер заявила, що коментарі радника з безпеки Трампа про те, що світ був ареною, а не світовим співтовариством, суперечать її поглядам.

"Моє завдання як голови саміту полягає в тому, щоб працювати над можливостями для досягнення згоди і не сприяти ситуації, де переважає відсутність зв'язку", - заявила Меркель.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в п'ятницю, 7 липня, Президент США Дональд Трамп і президент Росії Володимир Путін проведуть зустріч, яка відбудеться в Німеччині під час саміту G20.