ua en ru

Меркель визнала помилки в політиці Німеччини щодо біженців

Меркель визнала помилки в політиці Німеччини щодо біженців Фото: Ангела Меркель

Разом з тим, Меркель переконана, що після інтеграції сотень тисяч біженців Німеччина зміниться незначно

Канцлер Німеччини Анґела Меркель визнала, що Німеччина припустилася багатьох помилок у політиці щодо біженців. Про це вона розповіла в інтерв'ю виданню Süddeutsche Zeitung, оприлюдненому в середу, 31 серпня, повідомляє DW.

Як зазначається, Меркель заявила, що "німці, теж надто довго ігнорували проблему біженців". Зокрема, вона повідомила, що коли в 2004 та 2005 роках до Європи прибувало багато мігрантів, Німеччина вважала за краще, щоб цією проблемою опікувалися лише Іспанія та інші країни на зовнішніх кордонах ЄС.


Крім того, вона визнала, що Берлін довго опирався реформам в ЄС щодо пропорційного розподілу біженців та захисту зовнішніх кордонів, які сьогодні є вкрай необхідними.

"Після того, як Німеччина прийняла так багато біженців під час війни в колишній Югославії, ми були дуже раді, що тепер переважно інші повинні займатися цією темою. Однак так бути не може", - зазначила Меркель.

Разом з тим, Меркель висловила впевненість, що після інтеграції сотень тисяч біженців ФРН зміниться незначно і "Німеччина залишиться Німеччиною".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Меркель побоюється внутрішньотурецьких конфліктів у Німеччині.