ua en ru

Меркель побоюється внутрішньотурецьких конфліктів у Німеччині

Меркель побоюється внутрішньотурецьких конфліктів у Німеччині Фото: Ангела Меркель допускає конфлікти з турками у ФРН

Вона передусім апелювала до німців турецького походження і турків, які проживають у ФРН

У Німеччині не місце тим суспільним конфліктам, що точаться в Туреччині. Про це 28 серпня заявила федеральний канцлер Німеччини Анґела Меркель в інтерв'ю телеканалу ARD, передає DW.

"По-перше й насамперед, не слід переносити конфлікти, що існують зараз у Туреччині, до Німеччини", - сказала вона, звертаючись передусім до німців турецького походження і турків, які проживають у країні.

Натомість вона прагне, щоб "люди, які впродовж довгого часу живуть у Німеччині, долучалися до розвитку нашої країни". На тлі цього Меркель наголосила, що "є також канцлеркою" і німців турецького походження.


Щодо актуальної внутрішньополітичної ситуації в Туреччині Меркель лише зазначила, що "є речі, про які ми говоримо, які критикуємо". Попри це, вона висловилася за важливість вести й подальші переговори з урядом Туреччини, адже їхній брак "часто призводить до небажаних результатів".

Як відомо, після невдалої спроби путчу в Туреччині та застосування Анкарою заходів у відповідь у Німеччині стали гучнішими критичні голоси на адресу влади країни на чолі з президентом Реджепом Таїпом Ердоганом. Окрім цього, відносини між двома країнами стало холоднішими після ухвалення Бундестагом резолюції щодо визнання масового вбивства вірмен в Османській імперії на початку 20 століття геноцидом. У відповідь на це Анкара вже деякий час не дозволяє делегації парламентарів із ФРН відвідати німецьких військових на базі "Інджирлік" у Туреччині.

Нагадаємо, раніше влада Австрії звинуватила керівництво Європейського Союзу в непослідовності при переговорах із Туреччиною щодо вступу в ЄС.