ua en ru

Меркель пропонує прийняти в ЄС спільні антитерористичні заходи

Меркель пропонує прийняти в ЄС спільні антитерористичні заходи Фото: канцлер Німеччини Ангела Меркель

Меркель підкреслила необхідність прийняття закону про торгівлю зброєю на рівні Євросоюзу

Канцлер Німеччини Ангела Меркель пропонує прийняти в Євросоюзі спільні антитерористичні заходи. Про це вона заявила на прес-конференції у Берліні в четвер, 28 липня, повідомляє DW.

Так, Меркель виступила за прийняття антитерористичних заходів на європейському рівні.


"Там, де є прогалини, ми повинні діяти. Ми зробимо все можливе для того, щоб захистити безпеку у вільній демократичній країні", - сказала Меркель.

Зокрема, Меркель представила план з дев'яти пунктів щодо покращення ситуації з безпекою, такі як створення центральної інформаційної системи про біженців в ЄС і системи раннього попередження про можливі терористичні загрози з боку радикалів, дозвіл на використання бундесверу у внутрішніх операціях і розширення превентивних заходів.

"Напади біженців у Німеччині - це знущання над тими людьми, які їм допомагають, над тими мігрантами, які дійсно потребувала захисту", - заявила вона, зазначивши, що Німеччина продовжить дотримуватися своєї конституції і давати притулок тим, хто біжить від війни, як того вимагає конвенція про біженців.

Разом з тим, Меркель особливо підкреслила необхідність прийняття закону про торгівлю зброєю на рівні Євросоюзу. Вона також відзначила важливість інтеграції біженців, боротьбу з причинами виникнення великої кількості мігрантів і боротьбу з тероризмом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Меркель заявила, що обставини п'ятничної стрільби в Мюнхені, де загинуло 10 осіб, будуть повністю розслідувані.