ua en ru

Меркель підтвердила, що не відвідає Євро-2012, якщо не вирішиться ситуація з Тимошенко

Канцлер ФРН Ангела Меркель офіційно підтвердила інформацію, що не відвідуватиме Євро-2012 в Україні, якщо ситуація з ув'язненою екс-прем'єром Юлією Тимошенко не зміниться на краще. Про це повідомив прес-секретар канцлера, передає Reuters.

Нагадаємо, раніше сьогодні також стало відомо, що голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу "не має наміру" відвідувати Україну під час чемпіонату Європи з футболу, якщо Україна не зробить кроки для вирішення ситуації навколо екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Раніше комісар Євросоюзу з питань юстиції Вівіан Редінг оголосила про те, що не поїде на церемонію відкриття Євро-2012, передає ВВС.

Також сьогодні стало видомо, що Президент Чехії Вацлав Клаус скасував свою участь у саміті Президентів країн Центральної Європи, яка має відбутися в середині травня в Криму. Речник президента Чехії заявив, що рішення пов'язане зі справою колишнього Тимошенко.

Напередодні повідомлялося, що європейські політики закликають розглянути можливість"певної форми бойкоту" матчів Євро-2012, що відбудуться в Україні, через переслідування Тимошенко. Голова комітету Європарламенту у закордонних справах Ельмар Брок заявив, що ЄС не виключає запровадження санкцій проти "людей з уряду і зі сфери юстиції" України в разі погіршення ситуації з Тимошенко.