ua en ru

Меркель стурбована проявами антисемітизму в ФРН

Канцлер Німеччини Ангела Меркель висловила стурбованість безперервними проявами антисемітизму в країні. Про це пише Deutsche Welle.

У своєму щотижневому відеозверненні до німецьким громадянам у суботу, 2 листопада, Меркель, зокрема, назвала подібні випади "обтяжливими" та висловила подив з приводу того, що "жодна єврейська установа в країні не може обходитися без поліцейської охорони".

За словами канцлера, щоб покінчити з подібними тенденціями, всім жителям країни необхідно "громадянську мужність" для визнання антисемітських настроїв неприпустимими.

Меркель торкнулася цього питання у зв'язку майбутньої річницею єврейських погромів у Німеччині 9 листопада 1938 р. Глава німецького уряду наголосила, що в майбутньому не залишиться свідків тих подій, тому вже сьогодні слід подбати про "всеосяжної культурі пам'яті" в країні.

Крім того, у своєму зверненні Меркель підкреслила, що до числа пріоритетів державної політики Німеччини відноситься і питання безпеки Ізраїлю. З точки зору канцлера, дії ізраїльського керівництва часом заслуговують критики, але при цьому неприпустимо заважати її з антисемітизмом і антисионизмом.