ua en ru

Меркель відкинула пропозицію голосування щодо довіри уряду

Меркель відкинула пропозицію голосування щодо довіри уряду Фото: Ангела Меркель (nato.int)

Раніше з такою пропозицією виступив глава фракції FDP

Федеральна канцлерка Німеччини Ангела Меркель відкинула ідею висунення на розгляд у Бундестазі питання про вотум довіри уряду. Про це повідомив її речник Штеффен Зайберт у середу, 26 вересня, передає ntv.

Раніше з пропозицією голосування щодо довіри уряду виступив глава фракції Вільної демократичної партії (нім. Freie Demokratische Partei) Крістіан Лінднер. Цю ідею підтримує також представник FDP Марко Бушманн. Він наголосив, що країна має право на ефективний уряд.

Як повідомляє Deutsche Welle, напередодні, 25 вересня, фракція двох сестринських консервативних партій у німецькому Бундестазі - Християнсько-демократичного союзу (ХДС) та Християнсько-соціального союзу (ХСС) - вперше за 13 років змінила свого очільника.

Замість Фолкера Каудера, якого вважають близьким до Меркель, члени фракції несподівано обрали своїм головою Ральфа Брінкгауза. Хоча Брінкгауз наголошував, що його кандидатура ніяким чином не означає опозицію до Меркель, багато німецьких політиків та оглядачів сприйняли провал Каудера на виборах як ознаку подальшого послаблення Меркель у лавах її рідної партії, а можливо навіть і наближення краху нинішньої великої коаліції.

Нагадаємо, 17 вересня повідомлялося, що Меркель вирішила звільнити главу внутрішньої розвідки Німеччини Ганса-Георга Маасена.