ua en ru

Меркель вирішила звільнити главу контррозвідки, - Welt

Меркель вирішила звільнити главу контррозвідки, - Welt Фото: Ангела Меркель (bundesregierung.de)

Маасена критикують за сумніви у автентичності відеороликів, на яких ультраправие переслідують іноземців у Хемніці

Канцлер Німеччини Ангела Меркель вирішила звільнити главу внутрішньої розвідки Німеччини Ганса-Георга Маасена. Про це пише Welt з посиланням на джерела в уряді.

Як зазначає видання, Меркель буде наполягати на відставці Маасена, оскільки він втрутився в політику, не маючи на те права як керівник спецслужби. Маасена критикували, зокрема міністр внутрішніх справ Горст Зеегофер (його формальний начальник), за сумніви у автентичності відеороликів, на яких банди ультраправих переслідують людей із зовнішністю іноземців у Хемніці.

Такоже через ці ролики критикував Маасена й міністр фінансів ФРН Олаф Шольц.

Нагадаємо, поліція міста Хемніц 15 вересня виписала ордера на арешт 6 осіб, які напередодні були затримані за ксенофобські вигуки і загрози перехожим.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що на сході Німеччини в місті Кьотен федеральної землі Саксонія-Анхальт пройшли мітинги через 22-річного громадянина, який помер в результаті конфлікту з групою афганців.

Відзначимо, у ході протестів в німецькому Хемніці поліція затримала 300 осіб. Наголошується, що зіткнення між різними групами сталися під час зборів партії "Альтернативи для Німеччини".