ua en ru

Меркель відзначила боротьбу Макрона за єдність Євросоюзу

Меркель відзначила боротьбу Макрона за єдність Євросоюзу Фото: Ангела Меркель привітала Еммануеля Макрона з перемогою на виборах президента Франції

Канцлер Німеччини Ангела Меркель привітала Еммануеля Макрона з перемогою на виборах президента Франції

Канцлер Німеччини Ангела Меркель у телефонній розмові ввечері 7 травня привітала Еммануеля Макрона з перемогою на президентських виборах у Франції. Про це заявив речник голови уряду Штеффен Зайберт, повідомляє DW.

Зокрема, Меркель віддала належне його "боротьбі за єдність у відкритому до світу Європейському cоюзі".

Також, вітаючи Макрона з обранням президентом Франції, канцлер ФРН висловила сподівання на посилення франко-німецької дружби.

Водночас джерело Reuters у штабі Макрона повідомило, що діалог політиків тривав десять хвилин та що переможець виборів президента у Франції у "дуже душевній" розмові пообіцяв якнайскоріше прибути з візитом до Берліна.

Раніше Макрона вже привітали з перемогою на виборах президента Франції президенти України Петро Порошенко та США Дональд Трамп.

Нагадаємо, центрист Еммануель Макрон переміг на президентських виборах у Франції, за нього проголосували 65,5% виборців. При цьому, за даними опитування в день виборів, за представницю ультраправих Марін Ле Пен проголосувало близько 34% виборців.

Ле Пен уже визнала свою поразку у другому турі президентських виборів у Франції.