ua en ru

Меркель засудила заклик Эрдогана до турків у Німеччині голосувати проти її партії

Меркель засудила заклик Эрдогана до турків у Німеччині голосувати проти її партії Фото: Ангела Меркель (bundesregierung.de)

Ніхто не має права втручатися у вільне право вибору

Канцлер Німеччини Ангела Меркель засудила заклик президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана до бойкоту німецьких правлячих партій на виборах , що відбудуться 24 вересня. Про це вона заявила під час агітаційного заходу "Християнсько-демократичного союзу (ХДС) у місті Герфорд 18 серпня, повідомляє Spiegel.

"Ми не дозволимо нікому втручатися у вільне право вибору наших німецьких громадян", - заявила Меркель.

Раніше президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган закликав турків, які проживають у ФРН голосувати проти "ворогів Туреччини" з партії канцлера ФРН Ангели Меркель і її союзників.

За його словами, необхідно підтримувати політичні партії, які не ставляться вороже до Туреччини.

У липні 2017 року Ердоган планував особисто виступити перед турками, які живуть у Німеччині, однак офіційний Берлін виступ заборонив, так само як раніше заборонив виступи двох турецьких міністрів.

Зазначимо, що відносини Туреччини та Німеччини суттєво погіршилися, в тому числі по лінії НАТО, після придушення спроби державного перевороту в липні 2016 року. Туреччина звинуватила ФРН у підтримці організаторів путчу і відмову визнавати причетність до нього ісламського проповідника Фетхуллаха Гюлена.

Нагадаємо, Меркель обіцяє нульове безробіття у ФРН до 2025 року.