ua en ru

Меркель заявила, що знаходить цікавим пропозицію Путіна щодо миротворців ООН на Донбасі

Меркель заявила, що знаходить цікавим пропозицію Путіна щодо миротворців ООН на Донбасі Фото: Ангела Меркель (bundesregierung.de)

При цьому Меркель вважає, що миротворці ООН повинні отримати доступ до всієї території Донецької та Луганської областей

Канцлер Німеччини Ангела Меркель обговорювала з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним питання розміщення миротворців ООН на Донбасі. Про це повідомляє Reuters.

"Я знаходжу пропозицію президента Путіна направити місію ООН для захисту спостерігачів ОБСЄ цікавою", - сказала Меркель, додавши, що кілька днів тому обговорювала з Путіним дане питання.

"Кілька днів тому я обговорювала з ним, що місія ООН повинна мати доступ до всієї території, де розміщується ОБСЄ, тобто до всієї території Донецької і Луганської областей", - заявила Меркель.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Російської Федерації Володимир Путін просить главу Франції Еммануеля Макрона підтримати російську ініціативу щодо розгортання миротворчої місії Організації Об'єднаних Націй (ООН) на Донбасі.

"Володимир Путін закликав Еммануеля Макрона підтримати російську ініціативу про створення місії ООН по сприянню охороні Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ (СММ ОБСЄ) на південному сході України", - повідомляли в прес-службі Кремля.