ua en ru

Меркель стурбована просуванням російських військ до України

Меркель стурбована просуванням російських військ до України
Канцлер Німеччини Ангела Меркель висловила стурбованість інформацією про просування російських військ до кордону з Україною.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель висловила стурбованість інформацією про просування російських військ до кордону з Україною. Про це вона повідомила сьогодні в телефонній розмові з Президентом України Петром Порошенко, передає прес-служба канцлера.

"Канцлер Німеччини Ангела Меркель сьогодні в телефонній розмові з українським Президентом Петром Порошенком обговорила останні події в Східній Україні, зокрема в зв'язку з тривалими бойовими діями і погіршенням гуманітарної ситуації в районах, контрольованих сепаратистськими регіонами. Канцлер висловила серйозну стурбованість з приводу недавніх повідомлень, в яких йдеться про відновлення просування російських військ на території України", - наголошується в повідомленні.

При цьому, як наголошується, і Меркель, і Порошенко підтвердили необхідність дотримання перемир'я на Донбасі, а також необхідність дотримання всіх інших пунктів мінського угоди.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг 4 листопада на прес-конференції заявив, що до українського кордону рухаються російські війська.