ua en ru

Меркель назвала свій візит до Москви 10 травня "дуже важливим"

Меркель назвала свій візит до Москви 10 травня "дуже важливим" Фото: Ангела Меркель і Володимир Путін

Меркель записала відеозвернення, в якому пояснила причини візиту в Москву

Канцлер Німеччини Ангела Меркель назвала свій візит до Москви 10 травня "дуже важливим моментом". Про це вона заявила у відеозверненні, оприлюдненому сьогодні на сайті уряду, передає Deutsche Welle.

Меркель пояснила мету свого візиту до Москви 10 травня "важливістю" цього моменту. "В історії немає останніх штрихів", - сказала Меркель.

"Ми, німці, маємо особливу відповідальність, уважно, тактовно, а також дослідно обходитися з тим, що було заподіяно в часи націонал-соціалізму", - сказала вона.

Меркель підкреслила, що її візит до Москви 10 травня - "дуже важливий момент". "В даний час ми маємо з Росією глибоко різні позиції в питанні того, що зараз відбувається в Україні", - підкреслила канцлер.

Відзначимо, напередодні міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер виступив на захист свого запланованого візиту в Росію і пояснив необхідністю вшанувати пам'ять жертв Другої світової війни.

Нагадаємо, канцлер ФРН Ангела Меркель 10 травня приїде в Москву, щоб разом з Президентом Росії Володимиром Путіним відзначити 70-ту річницю перемоги над нацистською Німеччиною.