ua en ru

Меркель і Макрона закликали очолити боротьбу зі змінами клімату

Меркель і Макрона закликали очолити боротьбу зі змінами клімату Фото: Еммануель Макрон і Ангела Меркель (bundesregierung.de)

Екологи закликали зробити дві країни "двигуном честолюбної кліматичної політики в ЄС"

Німецькі та французькі асоціації захисників довкілля звернулися до канцлера Німеччини Анґели Меркель та президента Франції Еммануеля Макрона із закликом зробити дві країни "двигуном честолюбної кліматичної політики в Євросоюзі". Про це повідомляє DW.

Зокрема зазначено, що у своєму листі представники 18 асоціацій захисників довкілля двох країн вимагають, аби Європейський Союз підвищив взяті на себе цільові показники в рамках Паризької кліматичної угоди, а також запровадив мінімальні тарифи на викиди шкідливого діоксиду вуглецю.

Також вони пропонують у новому бюджеті ЄС виключити "будь-яку підтримку невідновлюваної енергетики" та запровадити мінімальні тарифи за викиди при використанні невідновлюваних джерел енергії.

Як повідомляється, лист підписали, зокрема такі організації, як BUND, Greenpeace, WWF, Nabu та Reseau Action Climat.

Як відомо, 13 листопада розпочинається другий, вирішальний тиждень Кліматичної конференції ООН у Бонні, де основною темою є втілення пунктів Паризької кліматичної угоди. Цільовими показниками ЄС у рамках цієї угоди є скорочення до 2030 року рівня викидів у атмосферу на 30% відносно рівня 2005 року. Очікується, що Меркель та Макрон відвідають конференцію в Бонні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в німецькому Бонні кілька тисяч осіб вийшли на демонстрацію за посилення боротьби з глобальними змінами клімату.