ua en ru

У Німеччині кілька тисяч людей протестували проти впливу на зміну клімату

У Німеччині кілька тисяч людей протестували проти впливу на зміну клімату Фото: Кліматична конференція ООН у Бонні (enb.iisd.org)

Демонстранти виступили за посилення боротьби з глобальними змінами клімату

У німецькому Бонні кілька тисяч осіб вийшли на демонстрацію за посилення боротьби з глобальними змінами клімату. Акція відбулася 11 листопада 2017 року під час проведення в місті Кліматичної конференції ООН, передає DW.

Зазначено, що меншу, ніж очікувалося, кількість учасників організатори акції пояснили дощовою погодою, що встановилася в місті вже кілька днів.

Як повідомляється, учасники демонстрації пройшли вулицями міста у напрямку міжнародного конференц-центру під гаслом "Ні змінам клімату - досить дурити". На думку мітингарів, канцлер Німеччини Анґела Меркель робить недостатньо для боротьби зі змінами клімату і може "проспати" час, коли необхідно захищати планету.

Серед учасників демонстрації були представники Зелених, Лівої партії, організації захисників довкілля BUND та антиглобалістського об'єднання Attac. Демонстрація збіглася в часі з початком карнавального сезону в Бонні. Деякі захисники довкілля прийшли на акцію в карнавальних костюмах. Карнавальна хода, за різними підрахунками, налічувала близько 1500 учасників.

Нагадаємо, в Бонні триває Кліматична конференція ООН, на якій присутні загалом близько 25 тисяч учасників. На конференції обговорюють передовсім втілення Паризької кліматичної угоди.