ua en ru

Меркель і Макрон завтра однозначно висловляться за продовження санкцій проти РФ, - джерело

Меркель і Макрон завтра однозначно висловляться за продовження санкцій проти РФ, - джерело Фото: Ангела Меркель і Еммануель Макрон (flickr.com avrilfan27)

В Євросоюзі впевнені в черговому продовженні санкцій проти Росії

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон завтра в ході саміту країн Євросоюзу однозначно висловляться за продовження санкцій проти Російської Федерації, передає AFP з посиланням на високопоставлене джерело в Брюсселі.

За словами джерела, Меркель і Макрон 22 червня виступлять з оцінкою виконання мінських угод по Донбасу і загальної ситуації в Україні. Також очікується, що лідери Німеччини і Франції "однозначно" виступлять за продовження санкцій проти Росії ще на півроку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Меркель і Макрон рекомендують саміту ЄС продовжити санкції проти Росії. Разом з тим джерело в Раді ЄС підкреслило, що деякі члени Євросоюзу як і раніше виступають проти автоматичного продовження санкцій відносно РФ.

"Є країни, які вважають, що не повинно бути автоматичної процедури. Вони вважають, що потрібна чітка рекомендація лідерів Франції та Німеччини, так як вони беруть участь в "нормандському форматі", - сказало джерело.