ua en ru

Меркель: Німеччина готова почати рекапіталізацію банків

Уряд Німеччини готовий надати допомогу банкам з недостатньою капіталізацією, якщо вони не зможуть впоратися з поточною ринковою ситуацією. Про це сьогодні заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель, передає Reuters.
"Якщо банкам знадобиться рекапіталізація, ми насамперед закликаємо їх провести її самостійно. Проте, в інакшому разі уряд готовий вжити заходів і надати кошти для збільшення капіталізації", - відзначила Меркель.
Дану заяву канцлер Німеччини зробила на тлі рішення міністрів фінансів єврозони захищати банки своїх країн через зростання сумнівів в можливості виділення Греції додаткового кредитного траншу в рамках програми економічної взаємодопомоги.
"Якщо та або інша країна не в силах надати допомогу своїм банкам, тим самим ставлячи під загрозу стабільність євро, не варто забувати про можливість звернення до ресурсів Європейського фонду фінансової стабільності (EFSF)", - відзначає Меркель.
На її думку, будь-яка охоплена кризою країна єврозони зможе знов встати на ноги і завоювати довіру ринків, як це зробила Португалія, якщо дотримуватиметься наміченого узгодженого курсу. Це стосується і Греції, тому країни єврозони повинні йти за прикладом Німеччини і підтримати зміцнення EFSF.