ua en ru

Меркель гарантує прем'єр-міністру Греції подальшу допомогу в подоланні кризи

Канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що Німеччина й надалі допомагатиме Греції у боротьбі з наслідками фінансової кризи, повідомляє телеканал ZDF.

"Греція вже продемонструвала неабиякий прогрес на шляху до відновлення своєї економіки. Чого тепер не вистачає - так це ще трішки довіри", - заявила Меркель на зустрічі зі своїм грецьким колегою Антонісом Самарасом в Берліні.

Німецький уряд тепер має намір, по-перше, сприяти Греції реформування державної системи та сфери охорони здоров'я, а по-друге, сприяти створенню в країні Банку розвитку. Допомогти в цьому має німецький банк KfW, що повністю знаходиться в державній власності ФРН.

У свою чергу, Самарас зазначив, що в даний момент у його уряду "немає планів подальшого скорочення пенсій і заробітних плат".

У вересні 2013 р. грецьке статистичне відомство Elstat опублікувало дані, що показали поворот до позитивної тенденції на ринку праці Греції і в економіці країни в цілому. Тоді ж Самарас оголосив, що Греція зможе повністю відновитися після кризи до 2019 р.