ua en ru

Меріков порекомендував СБУ публічно висвітлити незаконні дії чиновників

Меріков порекомендував СБУ публічно висвітлити незаконні дії чиновників

Вадим Меріков порекомендував представникам Служби безпеки України публічно висвітлити незаконні дії чиновників. Про це йшлося сьогодні, 6 червня, під час брифінгу губернатора Миколаївської області Вадима Мерікова і начальника спецпідрозділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю УСБУ в Миколаївській області Олексія Ляха, повідомляють регіональні ЗМІ.

"Я прошу максимально оприлюднити фото, аудіо та відеозаписи. Це необхідно для суспільства, щоб це не відбувалося, а якщо буде відбуватися – закон один для всіх незалежно від рангу, звання, кумівства. Впевнений, що якщо буде публічність – буде контроль цієї справи", - сказав Вадим Меріков.


Раніше повідомлялося, що голова Миколаївської облдержадміністрації Вадим Меріков підписав розпорядження про проведення переатестації всіх службовців ОДА.

Також зазначається, що одним з фігурантів кримінального провадження в отриманні дозволу на розробку приватною компанією «ЕЛК-СТРОЙ» вапнякового кар'єру в Єланецькому районі є перший заступник голови Миколаївської обласної ради, голова обласної організації партії «Батьківщина» Михайло Соколов.

Видання нагадує, що 3 червня, близько 18:00 біля будівлі Миколаївської ОДА співробітники спецпідрозділу «Альфа» та оперативні співробітники СБУ затримали помічників першого заступника голови Миколаївської ОДА Миколи Романчука з великою сумою іноземної валюти. З автомобіля затриманих була вилучена спортивна сумка з 80 тисячами доларів.

Також, за даними видання, затриманий перший заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Микола Романчук за підозрою в отриманні хабара в 92 тисячі доларів.

Крім того, повідомлялося, що за інформацією ЗМІ, у заступника голови Єланецької райдержадміністрації Олега Зайзбурга, якого в рамках спецоперації затримали за підозрою у вимаганні хабара, під час обшуку знайшли 1500 доларів США.

У свою чергу голова Миколаївської облдержадміністрації Вадим Меріков усунув першого заступника Миколи Романчука від роботи і передав його повноваження заступнику голови ОДА В'ячеславу Боню.

У ході обшуків під будинком заступника голови Миколаївської ОДА Миколи Романчука співробітниками Служби безпеки України було виявлено тунелі, де перебували сейфи з золотими злитками, старовинними іконами, антикваріатом і столове срібло.