ua en ru

Mercedes скорочує виробництво автомобілів S-Class з-за зниження попиту

Криза на європейському авторинку торкнувся і люксових виробників. Mercedes-Benz оголосив про те, що з двох змін по збірці S-Class залишать тільки одну. Отже, завод Зіндельфінгені буде випускати менше представницьких седанів, які в нашій країні є улюбленим транспортом чиновників, депутатів і навіть священнослужителів.

Якщо конкретніше, за оцінками Reuters то в четвертому кварталі виробництво скоротять приблизно на 8000. Тим не менш, простою не буде, оскільки робочі потужності перенаправлять на складання C-Class.

Причина проста - стабільне падіння продажів в Європі. За даними агентства JATO Dynamics, за 8 місяців 2012 року реалізація цієї моделі скоротилася на 27% (до 5227 одиниць).

Тим не менше, в порівнянні з іншими популярними в Європі автовиробниками справи у компанії Mercedes-Benz йдуть дуже навіть добре - з першої десятки лідерів тільки вона і Audi змогли наростити загальні продажі за ті ж 8 місяців. У всіх інших - спад.

Другу зміну знову введуть для випуску S-Class наступного покоління, дебют якого запланований на літо 2013 року. Тестові екземпляри не раз бачили на дорогах: