ua en ru

На мера Кривого Рогу Юрія Вілкула заведено кримінальну справу, - нардеп

На мера Кривого Рогу Юрія Вілкула заведено кримінальну справу, - нардеп Юрій Вилкул, Фото: kri.com.ua

Сьогодні рішенням Печерського районного суду Києва визнано протиправною бездіяльність першого заступника генпрокурора Володимира Гузир, яка полягає у відмові відкривати кримінальне провадження проти мера Кривого Рогу Юрія Вілкула (батька одного з лідерів опозиційного Блоку Олександра Вілкула). Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив заступник голови парламентського Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, нардеп Віталій Купрій, передає РБК-Україна.

"Так, у Кривому Розі за час повноважень Юрія Вілкула не дійшло до міського бюджету близько 40 млн грн коштів за надання підприємцям в користування місць комунальної власності для розміщення рекламних засобів (білборди, лайтбокси, банери тощо)", - повідомляє Купрій.

Відомо, що раніше Купрій подав до Генеральної прокуратури заяву про необхідність залучення Юрія Вілкула до кримінальної відповідальності у вигляді позбавлення волі на термін від 3-х до 5-ти років.

"Однак тоді ще в. о. генпрокурора пан Гузир в порушення вимог статті 214 Кримінально-процесуального кодексу відмовився відкривати проти корупціонера кримінальне провадження", - зазначає нардеп.

У підсумку після оскарження цієї відмови щодо Юрія Вілкула розпочато досудове слідство.

Нагадаємо, генеральний прокурор України Віктор Шокін призначив Володимира Гузиря своїм першим заступником.