ua en ru

Мер Нью-Йорка оцінив захист міста від повеней в 20 млрд дол

Мер Нью-Йорка Майкл Блумберг представив комплексний проект із захисту міста від повеней, ураганів і наслідків глобальної зміни клімату, передає Associated Press. У числі запропонованих заходів споруда декількох гідротехнічних споруд, у тому числі шестиметрової дамби на Стейтен-Айленді і системи шлюзів в районі Бруклін-Крік, а також виділення цільових грантів на суму близько 1,2 млрд дол. власникам будівель на переобладнання засобів гідрозахисту.

Виступаючи в Бруклінському морському порту, мер охарактеризував проект як "неймовірно амбіційний", підкресливши, що, хоча більша частина робіт повинна буде проводитися вже після закінчення терміну його повноважень на посаді голови міста, розпочати реалізацію намічених заходів необхідно вже зараз. Загальна вартість проекту становить приблизно 20 млрд дол.

Ідея створити комплекс захисних заходів для Нью-Йорка, чия берегова лінія простяглася на 836 км, отримала потужну суспільну підтримку після того, як восени 2012 р. на місто обрушився ураган "Сенді". В основу проекту лягли рекомендації групи вчених, що проводять регулярне спостереження за змінами клімату. За їх оцінками, до середини XXI століття денна температура може зрости на 4-7 градусів, а штормова приливна хвиля в рідкісних випадках буде здатна досягати 5 м, що перевищує рекорд, поставлений при проходженні урагану "Сенді", коли рівень води в нижньому Манхеттені досягав відмітки в 4,27 м.

Блумберг уточнив, що залишок у розмірі 10 млн дол. від коштів, виділених з міського та федерального бюджету на подолання наслідків урагану "Сенді", стануть першим внеском у фінансування проекту.

Читайте також: У США в результаті повені в Техасі загинула людина і більше 200 людей евакуйовані