ua en ru

Мер Ніцци планує візит в окупований Крим

Мер Ніцци планує візит в окупований Крим Фото: Крістіан Естрозі планує в травні візит в Ялту

У мерії повідомили, що глава міста планує "дружній візит в Ялту у відповідь"

Мер міста Ніцца (Франція) Крістіан Естрозі планує у другій половині травня 2016 року візит в окупований Росією Крим. Про це йдеться у відповіді мерії Ніцци на запит сайту Крим.Реалії.

Так, у мерії повідомили, що глава міста планує "дружній візит в Ялту у відповідь", і додали, що в подальшому буде співпраця між двома містами в області економіки, культури, туризму, охорони здоров'я, спорту, освіти.

Також у прес-службі мерії Ніцци пояснили підписання меморандуму про продовження співпраці й побратимства з кримською Ялтою тривалою історією стосунків між містами та необхідністю підтримки внесення кандидатури зимової столиці - Ніцци - число всесвітньої спадщини ЮНЕСКО".

В офіційній відповіді прес-служби мерії Ніцци, на відміну від повідомлення на сайті мерії про зустрічі керівників міст, де згадується "приєднання Криму до Росії", Ялта не згадується як частина російської чи української території, а просто як "місто-побратим Ніцци з 1960 року".

У свою чергу Естрозі підтвердив, що отримав лист з приводу його зустрічі з мером Ялти від посла України у Франції Олега Шамшура, і пообіцяв йому відповісти найближчим часом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що мер Ніцци (Франція) Крістіан Естрозі зустрівся з так званим "мером Ялти. Через це Міністерству закордонних справ Франції направлена нота протесту.

Раніше мер Ніцци Крістіан Естрозі підписав угоду про побратимські відносини з окупованої Росією Ялтою.

Прес-служба Естрозі назвала цей візит "символічним" і зазначила, що "вперше з часу проведення референдуму щодо незалежності та приєднання до Росії" французький урядовець відвідав анексований Крим.