ua en ru

Мер Москви Ю.Лужков має намір подати до суду на всі ЗМІ, що допустили "інсинуації" в його адресу

Мер Москви Юрій Лужков має намір подати до суду на всі ЗМІ, що допустили "інсинуації" в його адресу. Як повідомляє прес-служба мера і уряду Москви, в минулі вихідні дні низка ЗМІ, зокрема всі федеральні телеканали, активно давали негативну інформацію про діяльність мера і уряду Москви, повідомляє РБК. "При цьому теле- і радіосюжети, газетні статті відрізнялися бездоказовістю. Немає сенсу перераховувати всі інсинуації, що прозвучали. По кожній з них мером і урядом Москви будуть підготовлені відповідні позови до судів по захисту честі і гідності", - відзначили в прес-службі. Також сьогодні про намір подати позови на федеральні телеканали заявила компанія "Інтеко", що належить дружині мера Москви Олені Батуриної.
Починаючи з 10 вересня ц.р., основні телеканали почали показ негативних сюжетів про діяльність Ю.Лужкова на посаді мера Москви. Першим став канал НТВ, який увечері 10 вересня показав документальний фільм "Справа в кепці", в якому розповідається про величезний статок Є.Батуриної, скандали, пов'язані з виселенням мешканців району Південне Бутово і вирубкою Химкинського лісу для будівництва платної траси Москва - Петербург. У іншому сюжеті, 11 вересня, телеканал НТВ звернув увагу на кримінальні справи, порушені щодо членів уряду Москви.
12 вересня ц.р. транслювалися негативні сюжети про діяльність мера Москви також на Першому каналі, де розповідалося про проблему з пробками на столичних дорогах, і "Росія-1", що звернув увагу на знос історичних будівель в Москві, а також на крайню дорожнечу будівництва автодоріг в столиці.
При цьому в сюжеті на "Росії-1" Ю.Лужков заявив, що зараз "йде генерація чуток не на тому грунті, який є грунтовним і серйозним", проте "у нього нормальний настрій і він абсолютно спокійний". Недавно чиновник заявив журналістам, що не має наміру покидати посаду мера до офіційного закінчення терміну повноважень в 2011 р.