ua en ru

Мер Львова нагородив руфера, що розфарбував в Москві шпиль на висотці в кольори прапора України

Мер Львова Андрій Садовий нагородив руфера Григорія Мустанга, що розфарбував в Москві шпиль на висотці в кольори прапора України, Золотим гербом Львова.

Мер Львова Андрій Садовий нагородив руфера Григорія Мустанга, що розфарбував в Москві шпиль на висотці в кольори прапора України, Золотим гербом Львова. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Львівської міськради.

"Григорій зробив мужній, сильний вчинок. Тому я хочу від імені львівської громади подарувати йому Золотий герб м. Львова, щоб в наступний раз, коли він буде робити свої подвиги, цей герб завжди був з ним", - сказав Садовий.

Руфер зазначив, що в Росію повертатися поки не збирається. Інформацію щодо зміни прізвища також поки не підтвердив.

Нагадаємо, 20 серпня 2014 р. вранці в історичному центрі Москви, на Котельнічеській набережній, на шпилі сталінської висотки невідомі вивісили прапор України, а також перефарбували зірку в кольори українського прапора. В цей же день були затримані 4 громадянина РФ. Пізніше відповідальність за розфарбовування зірки на висотці в Москві взяв на себе український руфер Mustang Wanted. Він також заявив, що не знайомий з російськими руферами, яких звинуватили в розмальовуванні зірки і кваліфікували їхні дії за статтею "Хуліганство". Пізніше радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко заявив, що руфер Павло Ушевец, або Mustang Wanted, має намір змінити прізвище.