ua en ru

Мер Лондона закликав до повторного референдуму за Brexit

Мер Лондона закликав до повторного референдуму за Brexit Фото: Садок Хан (Leon Neal/Getty Images)

Він вважає, що жителі Британії повинні сказати остаточне слово по Brexit

Голова столиці Британії Садік Хан закликав до проведення ще одного референдуму по Brexit. Про це він написав у статті видання The Guardian.

З його слів, уряду не вдалося виконати своє завдання щодо укладення вигідної угоди з Євросоюзом, тому пора дати людям можливість висловитися.

Він нагадав, що виступав за те, щоб Великобританія залишалася у складі ЄС, але при цьому поважає результати голосування. Він вважає, що "хаотичний підхід до переговорів" може стати причиною серйозної шкоди не тільки для Лондона, але і для всієї Британії.

"Сумна правда полягає в тому, що Терезі Мей не вдалося узгодити позицію з Brexit зі своєю партією, не кажучи вже про угоду з Євросоюзом", - написав Садок Хан.

Також він висловив невдоволення рівнем політичних дискусій. Він вважає, що зараз Британія має два варіанти - вихід з "поганою угодою", або вихід без угоди.

"Отже, після довгих роздумів, я вирішив, що люди мають сказати фінальне слово. Це означає голосування за будь-яку угоду з Євросоюзом, вихід без угоди або збереження у складі Євросоюзу", - заявив Хан.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європарламент схвалить угоду з Британією за два тижні до дня Brexit. Європейський парламент прийме угоду з Лондоном лише за два тижні до того, як Великобританія вийде з Європейського союзу (Brexit) 29 березня 2019 року.