ua en ru

Європарламент схвалить угоду з Британією за два тижні до дня Brexit

Європарламент схвалить угоду з Британією за два тижні до дня Brexit Ілюстративне фото (pixabay.com)

Голосування про вихід країни з ЄС відбудеться на пленарному засіданні 11-14 березня

Європейський парламент прийме угоду з Лондоном лише за два тижні до того, як Британія вийде з Європейського союзу (Brexit) 29 березня 2019 року. Про це заявила глава комітету з конституційних питань Європарламенту Данута Хубнер, передає Reuters.

Як очікується, голосування відбудеться на пленарному засіданні 11-14 березня. Ймовірні терміни голосування вперше озвучуються на офіційному рівні. Європарламент повинен схвалити будь-яку угоду щодо Brexit, щоб вона вступила в силу. Це означає, що в разі голосування "проти" Британія вийде з Євросоюзу без угоди.

"Ми повинні голосувати на першому березневому пленарному засіданні. Друге (25-28 березня) буде надто запізнілим, так як після нас Рада Європейського союзу має знову розглянути це питання", - сказала Хубнер.

Додамо, що Європарламент хоче голосувати тільки після британського парламенту, щоб уникнути схвалення угоди, яка потім може бути відкинута в Лондоні.

Нагадаємо, згідно з опитуванням Шотландія може захотіти незалежності в разі виходу Великобританії з Європейського союзу.