ua en ru

Мер Івано-Франківська Віктор Анушкевичус знявся з виборів

Мер м. Івано-Франківська Віктор Анушкевичус знявся з виборів у Верховну Раду. Про це він повідомив сьогодні, 15 жовтня 2012 р., передає офіційний сайт Івано-Франківська.

"Минулої суботи мною було направлено відповідну заяву в Центральну виборчу комісію, якій я підтвердив свій намір відмовитися від спроби поборотися за депутатський мандат... Я відмовився від виборчих перегонів з кількох причин. По-перше, був проведений ряд зустрічей з жителями міста, під час яких моє намір балотуватися у Верховну Раду люди підтримали, вважаючи мене цілком гідним кандидатом. Однак, у той же час, просили не залишати місто", - зазначив міський голова.

Також в кінці вересня було проведено соціологічне опитування, в ході якого жителів міста просили відповісти на кілька запитань. Серед них, "Чи підтримуєте ви кандидатуру міського голови Віктора Анушкевичуса як кандидата в народні депутати Верховної Ради України?" і "Чи вважаєте ви, що Віктор Анушкевичус повинен залишитися на посаді міського голови Івано-Франківська?". Було опитано 1200 респондентів. Ствердно на перше питання відповіли 18,9 % опитаних, а на друге питання ствердно відповіли - 52,1 % опитаних.

Читайте також: ЦВК скасувала реєстрацію ще 64 кандидатів у нардепи

"Тому, враховуючи результати зустрічей з представниками різних галузей, результати цього опитування і думку членів моєї сім'ї, я прийняв рішення зняти свою кандидатуру з передвиборної гонки в Верховну Раду і залишитися в Івано-Франківську і надалі керувати містом, для чого мене і обрали жителі як у 2006, так і в 2010 р.", - сказав Анушкевичус.

Знімаючи свою кандидатуру з передвиборної гонки, Анушкевичус попросив підтримати жителів міста список "Нашої України". А що стосується кандидатів-мажоритарників, то заявив наступне. "Ні на чию користь я агітувати не збираюся. Я вважаю жителів Івано-Франківська розумними людьми, які здатні самостійно визначитися з власним вибором. Я знімаю свою кандидатуру на користь міста Івано-Франківська і зосереджуюсь на роботі для суспільства", - заявив мер.

Нагадаємо, вибори у Верховну Раду України відбудуться 28 жовтня 2012 р.