ua en ru

Мер Глухова вирішив достроково скласти повноваження

Мер Глухова вирішив достроково скласти повноваження Фото: Мішель Терещенко (УНІАН)

Терещенко скликає позачергове засідання сесії міської ради

Мер Глухова Мішель Терещенко вирішив достроково скласти повноваження міського голови. Про це повідомляє регіональне видання Сумської області "Неделя".

Видання зазначає, що у п'ятницю, 28 вересня, Терещенко скликає позачергове засідання сесії міської ради з одним питанням про складення ним повноважень.

"У розпорядженні значиться: "Про розгляд заяви міського голови Мішеля Терещенка про складання ним своїх повноважень міського голови відповідно до вимог пункту першого частини першої статті 79 закону "Про місцеве самоврядування в Україні", - зазначає видання.

Вказано, що засідання має відбутись о 13:00 в залі засідань. Видання повідомляє, що журналісти звернулись за коментарями, однак міський голова через секретаря повідомив, що нічого коментувати не буде.

Підкреслимо, у своєму Facebook Терещенко зазначив, що у четвер на надзвичайно важливу для міста сесію з'явилося лише два депутати, що стало для нього "останньою краплею".

"Для мене це остання крапля: сьогодні на надзвичайно важливу для міста сесію з'явилося лише 2 (два!) депутати!!! За три роки боротьби такого ще не було! Це означає, що до колишніх регіоналів-саботажників з "Волі народу", БПП та "Укропу" долучилися всі інші - "Батьківщина" та РПЛ. Жодних коментарів зараз надавати не буду", - написав мер Глухова.

Він підкреслив, що у п'ятницю скликає позачергове засідання, на якому зробить "важливу заяву", та запросив на нього глухівчан.

"Завтра, 28 жовтня о 13.00, скликаю позачергове планарне засідання, на якому ви про все дізнаєтеся... Я зроблю важливу заяву. Запрошую глухівчан та всіх небайдужих!!! Мені дуже потрібна ваша підтримка!" - зазначив Терещенко.

Нагадаємо, у жовтні 2015 року меценат і підприємець, нащадок відомої династії українських цукрозаводчиків Мішель Терещенко переміг на виборах мера Глухова Сумської області.

Як писало РБК-Україна раніше, в січні минулого року Терещенко заявив, що не балотуватиметься на виборах у Глухівській місцевій громаді, оскільки не є фахівцем з питань місцевого самоврядування. "У мене не було мети бути мером протягом 20 років. Я не фахівець у цій області і ніколи не хотів стати мером, особливо в Україні", - підкреслював політик.

Крім того, він не виключав свій переїзд до Києва до дружини.