ua en ru

Мер Донецька прогнозує повне відновлення водопостачання міста на цьому тижні

Повне відновлення водопостачання міста Донецька відбудеться протягом 1-3 днів після завершення ремонту каналу "Сіверський Донець - Донбас".

Повне відновлення водопостачання міста Донецька відбудеться протягом 1-3 днів після завершення ремонту каналу "Сіверський Донець - Донбас". Про це повідомив міський голова Донецька Олександр Лук'янченко сьогодні на прес-конференції, повідомляє мерія Донецька.

За словами Лук'янченка, завершується ремонт на другій і третій лініях каналу "Сіверський Донець - Донбас" та вже готується до пуску насосна станція I підйому.

"Вже почалося наповнення каналу. Як тільки буде відновлена його робота в стабільному режимі, ми зможемо протягом 1-3 днів перейти до звичайного режиму роботи і здійснювати водопостачання у повному обсязі, як і раніше. Я вдячний всім, хто брав участь у ліквідації аварії на каналі, простим робітником, які в складних умовах здійснювали ремонт комунікацій", - зазначив Лук'янченко.

У той же час, до стабілізації роботи каналу Донецьк буде і далі отримувати воду з резервних водоймищ. Запасів води в них досить до повного відновлення водопостачання.

Нагадаємо, у зв'язку з відновлювальними роботами на каналі гаряче і холодне водопостачання жителів Донецька, починаючи з 16 червня, здійснюється за графіком: з 5.30 до 10.00 та з 17.30 до 22.00. В інші періоди вода подається в скороченому обсязі.