ua en ru

Менше росіян стали хотіти приєднання південно-сходу України до РФ, - опитування

Число росіян, які схвалюють можливе приєднання українських територій в якості нових суб'єктів РФ, скоротилося порівняно з березнем 2014 р.

Число росіян, які схвалюють можливе приєднання українських територій в якості нових суб'єктів РФ, скоротилося порівняно з березнем 2014 р. Про це свідчать результати опитування, проведеного російської недержавної дослідницької організації "Левада-центр" 23-26 травня.

Так, якщо на початку березня майже половина росіян (49%) говорили, що в разі проведення референдуму в Південно-Східному регіоні з позитивним рішенням про включення до складу РФ його слід прийняти, то в травні - 21%.

Тільки 26% респондентів хотіли б бачити політичне майбутнє Південно-Східних регіонів України як частину Росії. Велика частина (36%) - за незалежність Південно-Сходу як від Києва, так і від Росії. У зв'язку з цим 72% опитаних вважають, що необхідно визнати незалежність ДНР.

89% опитаних вважають, що Росія повинна надати ЛНР і ДНР дипломатичну підтримку, 70% виступають за економічну допомогу, а 58% вважають за необхідне надати сепаратистам військово-технічну підтримку. У той же час за введення військ в Україну виступають 31%.

Крім того, 61% респондентів позитивно оцінює те, що на боці сепаратистів на Сході України воюють "російські добровольці".

Опитування було проведено 23-26 травня 2014 року за репрезентативною всеросійською вибіркою.
Статистична похибка даних цих досліджень не перевищує 3,4%.