ua en ru

Менше половини німців задоволені роботою канцлера Меркель, - опитування

Менше половини німців задоволені роботою канцлера Меркель, - опитування Фото: роботою Меркель задоволені менше половини німців

Урядовою політикою стосовно біженців задоволені 34% німців

Згідно з оприлюдненим у четвер, 4 серпня 2016 року, опитуванням DeutschlandTrend, задоволення курсом канцлера Німеччини Ангели Меркель висловили 47% респондентів, пише "Німецька хвиля".

Таким чином, це на 12% менше, ніж було у липні, та лише на 1% більше за найгірший показник для Меркель з моменту її переобрання у 2013 році - у лютому 2016 року задоволених роботою канцлера було 46%.

Підкреслюється, що урядовою політикою стосовно біженців задоволені 34% - найнижчий показник з жовтня 2015 року, коли це питання уперше стало предметом опитувань. При цьому 65% опитаних зараз висловили своє невдоволення політикою уряду на чолі з Меркель щодо біженців.


Разом з тим рейтинг прем'єр-міністра Баварії та голови сестринської партії Меркель ХСС Горста Зеегофера, який послідовно критикує політику очільниці німецького уряду щодо біженців, виріс до 44%.

Зазначається, що соціологічне опитування було проведене інститутом вивчення громадської думки Infratest на замовлення німецької телерадіокомпанії ARD.

Нагадаємо, популярність блоку партій Меркель Християнсько-демократичний союз і Християнсько-соціальний союз (ХДС/ХСС) досягла найнижчого результату з червня 2012 року, свідчать результати опитування.

Так, якби вибори в бундестаг проходили в найближчу неділю, за них проголосували б 33% виборців, що на 8,5 відсотка менше показника виборів 2013 року.