ua en ru

Менеджери банків-банкрутів вчинили злочинів на 300 млрд гривень, - Гонтарєва

Менеджери банків-банкрутів вчинили злочинів на 300 млрд гривень, - Гонтарєва Фото: Валерія Гонтарєва

НБУ і ФГВФО подали понад 3,3 тис. заяв в правоохоронні органи

Національним банком України та Фондом гарантування вкладів подано в правоохоронні органи більше 3,3 тис. заяв про вчинення кримінальних злочинів менеджерами і власниками банків-банкрутів на загальну суму близько 300 млрд гривень. Про це повідомила глава НБУ Валерія Гонтарєва у своєму зверненні.

"В минулому році Верховна Рада України прийняла закон про посилення відповідальності та менеджменту збанкрутілих банків. Ці гроші власники збанкрутілих банків вивели з фінансових установ, щоб вкласти їх у розвиток своїх бізнес-імперій. Їх банки збанкрутували, вкладники постраждали, однак їх основний бізнес працює і приносить їм доходів, а їх імена продовжують з'являтися в рейтингах найбагатших українців", - заявила Гонтарєва.

Вона додала, що у банків, які збанкрутували і були виведені з регулятором ринку, відсутні активи, а заборгованість перед вкладниками і державою досягала мільйонних сум.

Нагадаємо, під будівлею НБУ, з 8-го листопада 2016 року активісти оголосили безстроковий мітинг, основні вимоги протестувальників: скасування "непідйомних" тарифів і відставка голови національного банку Валерії Гонтарєвої.