ua en ru

Менеджер філії "ПриватБанку" у Луцьку зізнався у продажу даних клієнтів

Менеджер філії "ПриватБанку" у Луцьку зізнався у продажу даних клієнтів Ілюстративне фото (epay.info)

Менеджер за 400 грн надсилав клієнтські дані, що становлять банківську таємницю

Менеджера філії ПАТ КБ "ПриватБанк" у Луцьку визнали винним у продажу клієнтських даних, які становлять банківську таємницю.
Про це йдеться у рішенні Рівненського міського суду, оприлюдненому в Єдиному реєстрі судових рішень.

У рішенні зазначається, що обвинувачений займав посаду оператора (менеджера) "ПриватБанку", у відділенні, що знаходиться за адресою м.Луцьк, проспект Відродження,1.

"Маючи право доступу до автоматизованої системи - Єдиної клієнтської бази ПАТ КБ "ПриватБанк" та інформації, яка в ній обробляється, а саме - інформації з обмеженим доступом щодо персональних даних клієнтів банку, що становить банківську таємницю, діючи умисно, несанкціоновано здійснював копіювання такої інформації...після чого за допомогою мережі "Інтернет", через мессенджер Telegram надсилав її невстановленій особі, що призвело до витоку такої інформації", - говориться у преамбулі до рішення суду.

Правоохоронцями також встановлено, що 20 лютого 2018 року менеджер передав дані клієнта "ПриватБанку" сторонній особі, отримавши за це 400 гривень на свій банківський рахунок. Це призвело до витоку інформації, що становить банківську таємницю, у Рівному.

Таких випадків правоохоронцями зареєстровано кілька, і всі - у лютому 2018 року, і також вони стосувались витоку інформації у місті Рівне. Обвинувачений повністю свою провину визнав і "щиро розкаявся". На момент засідання суду, яке відбулось 20 вересня 2018 року, обвинувачений в банку уже не працював - наразі він займає почаду комірника у компанії, яка займається продажем авто.

Суд визнав обвинуваченого винним та звільнив його від відбування основного покарання з іспитовим терміном в 1 рік.

"Оскільки обвинуваченому не призначається додаткове покарання у виді конфіскації майна,... слід скасувати застосований під час досудового розслідування такий захід забезпечення кримінального провадження як накладення арешту на майно, що було вилучене 30.03.2018 р. в ході проведення обшуку... а саме: мобільний телефон марки iPhone 5, дві банківські картки, які були визнані у кримінальному провадженні речовими доказами", - сказано в рішенні суду.

Нагадаємо, нещодавно у роботі додатку державного "ПриватБанк" - "Приват24" стався збій. Згодом прес-секретар "ПриватБанку" Олег Серга зазначив, що додаток вже працює в штатному режимі.