ua en ru

Меморандум з МВФ: Рада в травні повинна прийняти закон про відкриття ринку сільгоспземель

Меморандум з МВФ: Рада в травні повинна прийняти закон про відкриття ринку сільгоспземель Фото: Меморандум з МВФ буде підписано в найближчі дні

Меморандум з МВФ має бути підписаний для отримання Україною траншу 1 млрд доларів

Згідно з останнім проектом меморандуму з МВФ, Верховна рада в травні 2017 року повинна прийняти закон про відкриття ринку сільгоспземель. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "МВФ кличе: на що готова піти Україна заради траншу в 1 мільярд доларів".

Цей закон дозволить продавати землі сільськогосподарського призначення після завершення дії мораторію в 2017 році. Зареєструвати відповідний законопроект у парламенті Україна зобов'язалася вже в березні.

Прийняття закону про ринок сільгоспземель є одним з структурних "маяків" - зобов'язань, які Україна бере на себе в меморандумі з МВФ з метою отримання чергового траншу від фонду.

Зазначимо, наприкінці минулого тижня глава Нацбанку Валерія Гонтарєва тоді ж заявила, що Меморандум буде підписаний "на днях", а четвертий транш у розмірі 1 млрд доларів Україна зможе отримати вже в кінці лютого - початку березня.

Нагадаємо, вчора стало відомо про призначення екс-заступник голови Нацбанку Владислава Рашкована заступником виконавчого директора від України у Міжнародному валютному фонді.