ua en ru

Мельничуку пред'явили звинувачення у створенні ОЗУ

Мельничуку пред'явили звинувачення у створенні ОЗУ Фото: Сергій Мельничук ("УНІАН")

Сам нардеп не згоден зі статусом підозрюваного

Народному депутату групи "Воля народу" Сергію Мельничуку сьогодні була вручена копія обвинувального акта у справі про створення організованої злочинної групи (ОЗГ). Розписка про отримання документа опинилася в розпорядженні РБК-Україна.

У розписці, зокрема, йдеться, що Мельничук отримав копію обвинувального акта у кримінальному провадженні від 10 липня 2015 року. У той же час сам нардеп у приписку до документа висловив незгоду зі своїм статусом.

"Зі статусом підозрюваного не згоден, так як підозра не вручалось відповідною посадовою особою", - написав Мельничук.

Нагадаємо, ще в травні 2015 року обіймав тоді посаду генерального прокурора Віктор Шокін заявив, що Сергію Мельничуку інкримінується довгий перелік статей КК, серед яких він виділив ст. 257 (створення злочинної організації).

Сам нардеп пізніше пояснив, що фігурує в 24 епізодах, які об'єднані в одне кримінальне провадження, відкрите Генпрокуратурою.

Як стало відомо РБК-Україна, Генеральною прокуратурою було складено новий обвинувальний акт за обвинуваченням народного депутата України Мельничука С.П. та його спільників у вчиненні злочинів, пов’язаних із організацією банди та участі у ній з метою нападів на підприємства, установи, організації та окремих осіб, розбійними нападами, незаконним заволодінням автотранспортом, незаконним позбавленням волі, нападами на працівників правоохоронних органів, дезертирством та самовільним залишенням військової частини військовослужбовцями тощо (ст. 257, ч. 4 ст. 187, ч. 4 ст. 345, ч. 3 ст. 146, ч. 3 ст. 289, ч. 3 ст. 146, ч. 4 ст. 345, ч. 3 ст. 407 КК України).

9 лютого обвинувальний акт буде повторно скеровано для розгляду до Шевченківського районного суду м. Києва.

Мельничуку пред'явили звинувачення у створенні ОЗУ

Фото: копія обвинувального акта у справі Мельничука

Нагадаємо, за поданням Шокіна Верховна Рада в червні 2015 року зняла з Мельничука депутатську недоторканність.