ua en ru

У Мелітополі прогримів вибух біля російської комендатури і була перестрілка. З колій зійшов бронепотяг

У Мелітополі прогримів вибух біля російської комендатури і була перестрілка. З колій зійшов бронепотяг Фото: російські військові (Getty Images)

У Мелітополі, тимчасово зайнятому російськими військами, стався вибух, попередньо біля будівлі комендатури окупантів. Після цього загарбники влаштували перестрілку.

Про це передає РБК-Україна, посилаючись на вечірнє зведення Запорізької обласної військової адміністрації.

"У Мелітополі сьогодні (у середу, 18 травня, - Ред.) пролунав вибух. Після нього росіяни почали перестрілку. За свідченнями місцевих, вибух гранати стався поблизу російської комендатури", - йдеться в повідомленні.

Крім того, за допомогою руху Опору Запорізької області в Мелітополі з колій зійшов російський бронепотяг.

"Залізничні вагони, що перевозили особовий склад та боєприпаси, перевернулися, від чого боєкомплект здетонував", - розповіли в ОВА.

Зазначається, що військові РФ на тимчасово окупованих територіях Запорізької області не залучають залізничників для обслуговування залізничних під'їзних колій, але продовжують експлуатувати їх із перевантаженням - це призводить до прискореного зношування колій.

"Російські загарбники бояться нічної "партизанщини" і починають вчити українську мову - про це стало відомо з перехоплених телефонних розмов окупантів, які скаржаться на атаки українців у Запорізькій області. Що цікаво: наприкінці розмови загарбники переходять на українську і прощаються словами "До побачення". Ще трохи і ми навчимо їх казати "Слава Україні!"" - розповіли в ОВА.

Також повідомляється, що окупаційна "влада" не залишає спроб змусити жителів Мелітополя платити за комунальні послуги готівкою в каси підприємств.

"Містяни розповідають, що з'явилися невідомі, які представляються відповідальними працівниками підприємств, що надають комунальні послуги, та пропонують абонентам сплачувати за рахунками саме їм "з рук в руки"", - йдеться в публікації.