ua en ru

У Мексиці затримали понад 400 учасників національного протесту

У Мексиці затримали понад 400 учасників національного протесту Фото: мексиканці протестують проти значного (в межах 20%) підвищення цін на бензин і дизельне паливо

Поліція залучила близько 1500 співробітників для зміцнення безпеки на вулицях

Понад 400 осіб були затримані в Мексиці за участь у нападах на магазини і грабежах, які почалися в країні на тлі протестів проти підвищення цін на бензин. Про це повідомляє El Universal.

За словами держсекретаря уряду Мексики Хосе Манзура, було здійснено щонайменше 35 грабежів і 346 арештів. Також поліція застосовувала близько 1500 співробітників для зміцнення безпеки на вулицях.

Напередодні заступник міністра МВС Рене Сіснерос повідомив, що багаторазові пограбування сталися в Мехіко, в сусідньому штаті Мехіко і в штаті Ідальго, де були проведені арешти.

"Ми будемо продовжувати працювати з державними органами з метою запобігання наслідків дій людей, які перебувають під впливом протестних настроїв", - сказав Сіснерос.

Починаючи з 1 січня мексиканці протестують проти значного (в межах 20%) підвищення цін на бензин і дизельне паливо. Незадоволені подорожчанням пального мексиканці також перекривають дороги в ряді регіонів країни.

Подорожчання палива відбулося на тлі помітного знецінення національної валюти (песо) по відношенню до долара - на 20% за останній рік.

Нагадаємо, у Південній Кореї близько 250 тис. людей вийшли на демонстрацію проти президента.