ua en ru

У Мексиці тропічний шторм "Норма" посилився до урагану

У Мексиці тропічний шторм "Норма" посилився до урагану Фото: ураган "Ірма"

Нині пориви вітру урагану досягають 121 км/год

Тропічний шторм "Норма", що знаходиться в південній частині півострова Каліфорнія в Мексиці, посилився до урагану. Про це повідомляє Національний центр США по попередженню ураганів (NHC).

За даними центру, "Норма" буде продовжувати посилюватися протягом наступних кількох днів. Нині пориви вітру урагану досягають 121 км/год. Він рухається в північно-західний бік зі швидкістю трохи більше 3 км/год. У центрі спрогнозували, що ураган може вразити південні частини мексиканського штату Нижня Каліфорнія, в якому розташовано безліч туристичних курортів.

Нагадаємо, ураган "Харві" обрушився на південно-східне узбережжя США 25 серпня. Його називали найсильнішим ураганом за останні 12 років у Штатах. Жертвами удару стихії стали 82 людини. Влада Техасу заявила, що ураган завдав шкоди штату на суму 125 млрд доларів.

На початку вересня в Карибському басейні утворився ураган "Ірма". Його жертвами на Карибських островах стали понад 30 осіб. Потім ураган обрушився на штат Флорида. Викликані ураганом дощі і бурі призвели до затоплення центру Маямі. Також без електрики залишилися понад 3 млн осіб. Сукупний збиток від двох ураганів, за оцінками експертів, склав 290 млрд доларів.