ua en ru

Меджліс закликає міжнародні організації і уряди країн світу посилити тиск на РФ

Меджліс закликає міжнародні організації і уряди країн світу посилити тиск на РФ Фото: Рефат Чубаров (РБК-Україна)

У зв'язку з загибеллю активістки Меджліс оголосив 24 листопада днем жалоби у Криму

Меджліс кримськотатарського народу звертається до міжнародних організацій і урядів країн світу із закликом до посилення тиску на Російську Федерацію (РФ). Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"Меджліс кримськотатарського народу звертається до міжнародних організацій і урядів країн світу із закликом до посилення тиску на Російську Федерацію", - заявив Чубаров.

На його думку, очевидним є те, що репресії російського окупаційного режиму проти кримськотатарського народу стають чимдалі жорсткішими. Саме тому голова Меджлісу закликав міжнародну спільноту "застосувати всі механізми для захисту мирних мешканців Криму та скорішої деокупації Криму".

"Меджліс кримськотатарського народу вимагає від російської окупаційної влади терміново припинити всі утиски прав людини на півострові, а також негайно і безумовно звільнити незаконно анексований Крим, - зазначив Чубаров.

Крім цього, Меджліс рішуче засуджує дії окупантів, які призвели до смерті активістки Веджіє Кашки, і закликає українські правоохоронні органи докласти всіх зусиль для притягнення винних у загибелі до відповідальності у межах національних і міжнародних судових інститутів.

У зв'язку з загибеллю активістки Меджліс оголосив 24 листопада днем жалоби у Криму.

Заява Голови Меджлісу кримськотатарського народу щодо нової хвилі репресій і загибелі Веджіє Кашки 23 листопада 2017 ро...

Опубліковано Рефатом Чубаровим 24 листопад 2017 р.

Нагадаємо, 23 листопада у окупованому Криму силовики РФ провели масові обшуки у будинках активістів.

Після затримання окупантами померла активістка кримськотатарського руху Веджіє Кашка.

МЗС України назвало обшуки у Криму "помстою" Росії за прийняту у ООН резолюцію з прав людини у Криму.