ua en ru

Медянику можуть змінити запобіжний захід у разі співпраці зі слідством, - Луценко

Медянику можуть змінити запобіжний захід у разі співпраці зі слідством, - Луценко Фото: екс-нардеп Володимир Медяник у Печерському райсуді (Hromadske.TV)

Генпрокурор сподівається, що колишній нардеп- "регіонал" буде давати зізнавальні свідчення

Колишньому народному депутату України Володимиру Медянику, який є фігурантом у справі екс-голови парламентської фракції Партії регіонів Олесандра Єфремова, можуть змінити запобіжний захід, якщо він буде співпрацювати зі слідством. Про це сьогодні під час брифінгу в Києві заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.


"Якщо пан Медяник співпрацюватиме зі слідством, то я не виключаю, що запобіжний захід не буде продовжений в наступні два місяці. Якщо ні, якщо дана тактика, яку йому нав'язує адвокат Єфремова, все відкидати і мовчати буде ним підтримана - значить, він, як і Єфремов, піде до суду за обвинуваченням у найтяжчих статтях, які можна собі уявити", - заявив Луценко.

За словами генпрокурора, особливість справи Медяника полягає в тому, що під час сепаратистських подій у Луганську, а потім і захоплення терористами будівлі СБУ та обласної адміністрації, він виступав посередником між українською стороною і сепаратистами.

"Сподіваємося на те, що він (Володимир Медяник, - ред.) буде давати свідчення", - наголосив Луценко.

Нагадаємо, 8 серпня Печерський районний суд Києва заарештував колишнього народного депутата від Партії регіонів Володимира Медяника на два місяці.

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура України підозрює екс-депутата від Партії регіонів (2012-2014 рр.) Володимира Медяника, затриманого в рамках розслідування справи екс-глави фракції Партії регіонів Олександра Єфремова, у сприянні створенню та діяльності так званої ЛНР.