ua en ru

ГПУ підозрює Медяника у сприянні створенню та діяльності ЛНР

ГПУ підозрює Медяника у сприянні створенню та діяльності ЛНР Фото: Володимира Медяника затримали у рамках справи Єфремова

Також Медянику інкримінують вчинення умисних дій з метою зміни меж території України

Генеральна прокуратура України (ГПУ) підозрює екс-депутата Партії регіонів (2012-2014 рр.) Володимира Медяника, затриманого у рамках розслідування справи екс-глави фракції Партії регіонів Олександра Єфремова, у сприянні створенню та діяльності так званої "Луганської народної республіки" (ЛНР). Про це на своїй сторінці у повідомила прес-секретар Гепрокурора Лариса Сарган.


"Громадянин Медяник підозрюється у вчиненні ряду кримінальних правопорушень, а саме: у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території України в порушення Конституції, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків за ст. 110 ч.3 Кримінального Кодексу України; у вчиненні організаційного та іншого сприяння створенню та діяльності терористичної організації ЛНР за ст. 258-3 ч.1 Кримінального Кодексу України", - написала вона.

Нагадаємо, раніше про те, що Медяника було затримано у рамках розслідування справи Єфремова, повідомляв Генеральний прокурор України Юрій Луценко.